Celebrem la Castanyada
Quan comencem un nou curs el primer que cal tenir en compte és el benestar dels infants....alguns d'ells fa un mes que no ens veuen i d'altres no ens han vist casi mai, per tant les nostres energies es centren en acollir als infants i a les seves famílies als nostres espais i que mica en mica se'ls facin seus.
Un del signes més evidents que ja comencen a fer-se seva l'escola és poder gaudir plegats dels espais i passar una estona distesa i divertida. I la Castanyada ens permet poder portar a la pràctica aquesta premissa amb tota la comunitat!
Celebrar la Castanyada amb els infants i les seves famílies ens permet veure'ns i retrobar-nos en un espai més distès i alhora mostra als infants que l'escola és seva i dels seus familiars i que junts podem compartir grans moments. No hi ha res millor que l'exemple, per a deixar petjada. I els infants són grans observadors!
Hi ha teories entorn de l'origen de la Castanyada...aquí us en deixem una....per alimentar la curiositat....
Quin és l’origen de la Castanyada?
No és gens clar l’origen de la Castanyada. Una interpretació popular el relaciona amb l’antiga tradició de tocar les campanes la nit de Tots Sants per recordar als fidels la necessitat de pregar per les ànimes dels difunts. Segons que diuen els cronistes, els campaners, després de repicar les campanes amb força durant una bona estona, reposaven i es menjaven un grapat de castanyes o qualsevol altra fruita del temps, que feien passar avall amb un traguinyol de vi. Ja us podeu imaginar que moltes vegades els campaners no estaven pas sols, ans els acompanyava molta gent disposada a compartir aquest ressopó tan senzill com saborós. És d’aquesta manera, prou curiosa, que potser va néixer una tradició que ja s’havia generalitzat a la fi del segle XVIII. (Diari digital Vilaweb, 21/10/22).
Sigui com sigui, actualment la vivim com una celebració que ens dona l'excusa perfecte per compartir menjar, balls i rialles plegats. I aquestes tradicions sempre se'ns han donat bé com a comunitat!